Редактор: e-mail: Снимка: PexelsОще една европейска държава може да легализира евтаназията. Това

...
Редактор: e-mail: Снимка: PexelsОще една европейска държава може да легализира евтаназията. Това
Коментари Харесай

Още една европейска държава решава за легализиране на евтаназията

Редактор: 

e-mail: 

Снимка: Pexels

Още една европейска страна може да легализира евтаназията. Това е Италия, в която следващата година ще се организира референдум по тази тематика, оповестява " Евронюз ".

Петиция за анулация на закона, забраняващ асистираното самоубийство при нелечимо заболели, събра повече от 750 000 подписа. Те са задоволителни за осъществяване на обществено гласоподаване, защото минимумът е 500 000.

В момента италианският закон санкционира евтаназията с наказване от 5 до 12 години затвор.

Сред подписалите петицията е журналистът и публицист Роберто Савиано, който се прочу с следствията си за мафията в Неапол, след които бе изработен сериалът " Гомор ".

Досега евтаназията е легална единствено в три страни от Европейския съюз - Холандия, Люксембург и Белгия. Асистираните самоубийства на хора, които живеят в нелечими премеждия, са разрешени и в Швейцария, както и в три американски щата - Върмонт, Орегон и Вашингтон.

Превод: Петел

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР